termeszetesseg

Természetesség – miért is?

SLOW, CLEAN ÉS FRESH ÉLETMÓD

A SLOW, CLEAN és FRESH fogalmak napjainkban a szépségipar területén kéz a kézben járnak. A természetesség és a fogyasztói világ változása teljesen új területeket hoznak létre. De vajon honnan származnak ezek a kifejezések, és mit határoznak meg az életmód és a szépség világában?

01    SLOW LIVING ÉS SLOW FOOD

A Slow Living mozgalom a modern, felgyorsult világra reflektál. Életünk ritmusa egyre gyorsabbá válik, és néha úgy érezzük, hogy az egész világ kaotikussá válik körülöttünk. A Slow Living kulcsa a kiegyensúlyozottabb életre törekvés, illetve az, hogy vannak olyan pillanatok az életben, amikor saját lelki egészségünk érdekében egy lépést érdemes hátralépnünk.

A Slow Food mozgalom is a világ változására keresi a megoldást.  Az 1980-as évek Amerikájában a Slow Food mozgalom reflektált a gyorsétterem láncok gyors elterjedésére és az egészségtelen táplálkozásra. A Slow Food követői számára az vált legfontosabbá, hogy milyen ételeket visznek be szervezetükbe. Ezek közé tartozik a helyi, szezonális, tápláló, környezetvédelmi szempontból fenntartható és fair trade élelmiszerek.

SLOW BEAUTY

A Slow Beauty mozgalom a Slow Foodhoz hasonlóan viszonyul az aktuális életmód tendenciákhoz. Elveti a durva esztétikai beavatkozásokat, köztük például a Botox kezeléseket. Legfontosabb ismérvei közé tartozik, a természetes alapanyagok felhasználása a kozmetikumokban, a bőr öregedésének elfogadása és testünkkel való együttműködés fontossága, a lelki és testi egyensúly fenntartása, a környezetbarát „Eco-Friendly” termékek forgalmazása, és önmagunk megbecsülése és testünk szeretete.

termeszetesseg
termeszetesseg

02    CLEAN LIFESTYLE

Napjainkban minden irányból mérgező anyagok vesznek körül minket. Rengeteget hallunk különböző rákos megbetegedésekről, túlsúlyosságról, illetve meddőségről. A Clean Lifestyle ezekre a problémákra reagál. A mozgalom lényege, hogy megfelelő étkezéssel, testmozgással, a lelki pozitivitás elősegítésével és a természetes alapanyagokból előállított kozmetikumok használatával, természetesség fókusszal egy egészségesebb, méreganyagoktól mentes életmódot igyekszik létrehozni.

CLEAN BEAUTY

A Clean Beauty mozgalom mára egy általánosságban elterjedté vált a tudatos fogyasztásnak köszönhetően. A termékek természetes alapanyagokból készülnek, és választ adnak az olyan aktuális igényekre, mint például az érzékeny bőrű emberek megemelkedett száma.  A Clean Beauty célja, hogy olyan nem mérgező anyagokból készült termékeket használjunk, amelyek nem vezetnek káros egészségügyi hatásokhoz.

03    FRESH ÉLETMÓD

A Fresh kifejezéssel manapság rengeteg helyen találkozhatunk az életmód tanácsadóktól kezdve a kozmetikai iparig. Egyszerre jelenti táplálkozási szempontból a friss és természetes alapanyagok felhasználását, a szintetikus vegyületek és hozzáadott mesterséges tartósítószerek nélkül elkészítetett termékeket, és a nem feldolgozott élelmiszereket is.

FRESH KIFEJEZÉS A SZÉPSÉGIPARBAN

Szépségápolási és bőrápolási szempontból ugyanúgy a friss alapanyagok felhasználásával készült termékeket, illetve olyan formabontó elkészítési folyamatokat jelent, amelyek nem használnak fel szintetikus anyagokat, hanem a természetesség a fő céljuk, így megőrzik a bőr természetességét. A Fresh kifejezés szempontjából mégis az a legfontosabb, hogy nem csak alapanyagaikban természetes termékekről legyen szó, hanem a kiváltott hatás is frissítő legyen számunkra.

A SLOW, CLEAN, FRESH fogalmak tehát lassan megkerülhetetlenek az aktuális szépségipari trendek szempontjából. A tudatosság, a testi-lelki egészség és a természet erőinek felhasználása mind egyesülnek a modern életmód és gondolkodás területén.

termeszetesseg

04    SLOW, CLEAN ÉS FRESH A HAJÁPOLÁSBAN

A Slow, Clean és Fresh fogalmak szépségipari megkerülhetetlensége miatt, a hajápolás területén is fontos szerepet töltenek be. Felerősödött az igény a környezettudatos viselkedés, illetve különböző szintetikus anyagok elkerülése iránt. Az előbbiekből kifolyólag inkább próbálunk olyan termékeket használni, amelyek hajunk természetes szépségének megóvása és helyreállítása mellett, nem terhelik a környezetet és nem járulnak hozzá ökológiai lábnyomunk növekedéséhez.

A Slow, Clean és Fresh szellemiségében már rengeteg olyan hajápoló termékkel találkozhatunk, amelyek forradalmian alkalmazzák a három életmód legfontosabb kulcselemeit. Érdemes olyan termékek közül válogatnunk, amelyek megbízható forrásokból származnak, és bizonyított hatással rendelkeznek.

termeszetesseg

KUKKANTS RÁ KEDVENC TERMÉKEINKRE!

Ha szeretnél te is környezetbarát, és 100%-ban természetes alapanyagokból előállított hajápolókat kipróbálni, nézd meg legjobb termékeinket IDE kattintva!

Gondoskodj hajad és fejbőröd egészségéről a Slow, Fresh és Clean szellemiséget erősítő Oxygeni Hair hajgyógyászati terápiával, vagy érd el kívánt hajhosszt a hajerősítő és hajnövesztés serkentő kezeléssel!

Szerző: Varga Lili

természetes hajápolás
természetes hajápolás

Related Posts