Kopaszodás megelőzése és kezelése – oxigénterápiával

Oxygeni Hair – a kopaszodás megelőzéséért és kezeléséért

A férfias kopaszodás rendkívül elterjedt manapság, és gyakran nagyon fiatal kortól jelentkezik. Számtalan férfi már a húszas évei elején észleli a kopaszodás első jeleit, és tehetetlenül, reménytelenül áll a probléma előtt. Celebek, színészek, hírességek is ugyanúgy szembesülnek a kopaszodással, de kezeléséhez ők sem fűznek sok reményt.

Az oxigénterápia azonban a lehető legtermészetesebb eszközökkel és módon képes új életre kelteni a már évek óta nem aktív hajhagymákat, sőt a kezeléssel akár meg is előzhetjük vagy késleltethejük a kopaszodást. De mi is az oxigénterápia és hogyan képes hatni a férfiak hajhullására?

kopaszodás

Mi lehet a kopaszodás oka?

A hajszálak folyamatosan cserélődnek, új hajszálak jelennek meg a fejbőrön, a már kiöregedett hajszálak pedig kihullnak. A férfiaknál jelentkező, kopaszodáshoz vezető hajhullás esetében azonban rohamosan csökken az új használak képződése. Leggyakrabban foltokban jelentkeznek a kopaszodás első jelei, a fej tetején vagy a homlok feletti részen, amikor is egyre feljebb és feljebb húzódik a hajvonal. Okát genetikai öröklődéssel magyarázzák általában, vagy a folyamatos, kezeletlen stresszes állapottal. Azonban számos esetben a fejbőr vitamin- és ásványi anyag hiánya áll a probléma mögött. 

Sokszor az androgén alopéciának egyszerű oka van: a hajhagymák vér-, oxigén-, vitamin- és ásványi anyag ellátása nem megfelelő.
Fontos, hogy a hajhagymák időben történő, megfelelő tápanyagellátásával a kopaszodás elkerülhető vagy késleltethető! 

Fejbőrünk hajszálaink táptalaja!

Fejbőrünknek ugyanolyan szüksége van a megfelelő a termékeny táptalajra, mint a növényeknek. Haj- és fejbőrproblémáink leggyakoribb oka pedig ennek hiánya, a nem megfelelő vitamin- és ásványi anyagellátás, illetve a vegyianyagoktól, kemikáliáktól gazdag kozmetikumok használata.

Oxygeni Hair kezelésünk során 49 féle vitamint és ásványi anyagot juttatunk a fejbőrbe magas nyomású tiszta orvosi oxigén segítségével, ami segít fellélegezni és új életre kelteni a hajhagymákat, ezáltal megelőzi vagy jótékonyan kezelni a kopaszodást.

Jótékony oxigén a hajhagymák újjáélesztéséért

A koncentrált oxigén kétségkívül a legfontosabb életelixír – a sejtsszerkezet egészséges állapotának fenntartásához elengedhetetlen, az élet elképzelhetetlen nélküle. Oxigénhiány esetén a bőrsejtek leépülnek – ami sok esetben kiváltó oka a férfiak kopaszodásának is. Az oxigén és az általa a fejbőrbe juttatott vitaminok szimulálják a sejtek működését, és az évek óta nem aktív hajhagymákat is feléleszthetik.

Az oxigénterápia segíti a sejteket a hosszabb és aktívabb életben maradásban, és elősegíti az elhalt sejtek feloldódását. Az oxigén jelentősen növeli a bőr nedvességtartalmát és a bőr ellenállóképességét, így javul a hajas fejbőr állapota, csökken a kopaszodás esélye, illetve új életre kelnek a hajhagymák.

Az oxigén gondoskodik létfenntartásunkért és sejtjeink zavartalan működéséért. A hiányos oxigénellátás nagyon gyakran az elégtelen vérkeringés és tápanyagellátás kiváltó oka, ezáltal közvetlenül hozzájárul a bőr gyengüléséhez és az olyan gyakori problémák kialakulásához, mint a kopaszodás. Az oxigén pozitív hatással van a vérkeringésre, így segíti elő a kollagénképződést, ami pedig a haj egészségéért felel. A kollagén a haj elsődleges strukturális fehérjéje, ami felébreszti az alvó hajhagymákat.

kopaszodás

A kezelésről

A kezelés során értékes vitaminokból és ásványi anyagokból álló hatóanyag-komplexumot juttatunk be a fejbőr legmélyebb rétegeibe, ahol a sejtanyagcsere végbemegy. Az antioxidánsok három bár nyomással palackozott oxigén segítségével jutnak a fejbőrbe, amit egy mikrokamerás hajdiagnózis és a fejbőr kéregtelenítése előz meg.

A kezelés kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz, így az eljárás semmilyen kockázattal nem jár. A kezelést kizárólag szakértő hajgyógyász fodrászaink végzik, akik minden problémára egyéni kezelési tervet állítanak fel.

Oxigén nélkül a sejtek elhalnak!

Az oxigénterápia hatásai kopaszodás ellen

 • revitalizálja a gyenge, ritkuló hajat, azonnal hidratál
 • elősegíti a hajszálak megerősödését és sűrűsödését
 • segít megfékezni a kopaszodást és új életre kelteni a hajhagymákat
 • mélyen táplál, a sejteket belülről tölti fel értékes hatóanyagokkal
 • a fejbőr visszanyeri nedvességtartalmát
 • elősegíti a sejtregenerálódást
 • stabilizálja a bőr ph értékét

Az oxigénterápia során a már 4-5 éve nem aktív hajhagymákat is újra tudjuk aktiválni, így ezekre a területekre is visszanőhet a haj. A hajhullás és férfias kopaszodás esetén is a javulás minden esetben garantált, csak mértéke illetve gyorsasága különböző az egyéni tényezők miatt. Már az első alkalom után érezhető a hajhagymák és hajszálak erősödése.

A kezelés folyamata

Hajdiagnózis felállítása
Hajgyógyászunk mikrokamera segítségével megnézi a fejbőröd és a hajad állapotát és felállít számodra egy személyre szóló kúrajavaslatot. A pontos diagnózis felállításáshoz a meglévő orvosi viazsgálati eredményeket átnézi és szükség esetén javasolt továbi vizsgálatokat. A terápia része egy átfogó életmódtanácsadás és coach azok számára akiknek ez szükséges.

Mélytisztítás, hajápolás
Hajgyógyászunk speciális termékekkel megtisztítja és ápolja a hajad, megtisztítja a fejbőrt a szennyeződésektől és csillapítja az esetleges irritációkat, előkészítve a fejbőrt a második fázisra.

Kéregtelenítés, a fejbőrszennyeződések eltávolítása
Egy intenzív kéregtelenítést végez, melynek során növényi enzimek segítségével eltávolítja az elhalt hámsejteket, a pórusmélységig ható tisztítást végez annak érdekében, hogy a további hatóanyagok akadály nélkül jussanak a bőrbe. A kéregtelenítés során az elhalt sejtek feloldódnak, az egészséges sejtek új életre kapnak és hosszabb élettartamot nyernek. A kéregtelenítés közben egy speciális masszázstechnikával segít azokat az energetikai pontokat stimulálni melyek által közérzeted percek alatt tökéletes lesz, ezzel segítve szervezeted és fejbőröd gyógyulását. 

Hidratálás
A következő lépés a maximális mélyhidratálás melyet a szintén egy speciális eljárás segítségével egy meleg dunszttal és a leghatékonyabb növényi hatóanyagokkal tudunk elérni.

A vitamin-komplexum eljuttatása a hajhagymákig tiszta orvosi oxigén segítségével
Szakemberünk a 49 féle ásványi anyagból és vitaminból álló hatóanyag-komplexumot mélynyomású tiszta palackozott oxigénnel juttatja a fejbőr mélyére, egészen a hajhagymákig, ott ahol a sejtanyagcsere történik.

Szárítás, tanácsadás
Végül megszárítja a hajad és hajápolási tanácsokkal lát el, illetve professzionális termékeket ajánl számodra otthon is végezhető hajápolásra.

kopaszodás

OXYGENI – a férfias kopaszodásra

A férfias típusú hajvesztés – azaz az androgén alopecia – a hajhullás leggyakoribb típusa a férfiak körében. Öt férfiből akár négyet is érinthet látványosan, vagy enyhébben jelentkező formában. A hajhullás mértéke és az, hogy milyen széles területre terjed ki, milyen gyorsan történik a folyamat kiterjedése, életkor függvénye is.

A hajhullás azonban lassítható, megállítható, sőt a megfelelő terápiával új hajszálak növekedése is elősegíthető. Az oxigénterápia során a már 4-5 éve nem aktív hajhagymákat is újra tudjuk aktiválni, így ezekre a területekre is visszanőhet a haj. A kopaszodás oka ebben az esetben nem számít, a javulás minden esetben garantált, csak mértéke, illetve gyorsasága különböző az egyéni tényezők miatt. Már az első alkalom után érezhető a hajgyamák és hajszálak erősödése.

kopaszodás

Az OXYGENI hatóanyagai:

Oxigénterápiás kezelésünk hatóanyagai egy speciális hatóanyagkoktél, a kezelés során vitaminokkal és 49-féle ásványi anyaggal dúsított, mikrofinomságú oxigént juttatunk a fejbőrbe, amitől hajunk táptalaja fellélegzik. A változás szinte azonnal érzékelhető: kezdetben a fejbőr, majd a hajszálak is élettelibbek, erősebbek lesznek, hiszen a mikro-oxigén elkezdi kifejteni hatását a hajhagymákon is. A vitaminok intelligens bőrfelismerő molekuláiknak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak minden bőrtípushoz (pl. szárazságra hajlamos vagy épp könnyen zsírosodó, korpás fejbőr), így a mélynyomású oxigénterápia mindenki számára megoldást nyújt kortól és nemtől függetlenül.

A terápia hatóanyagai: Aloe vera, mentol, hyaluronsav, borostyán, bioflavonoidok, fekete nadálytő, panthenol, bromelin, papain, pomelo kivonat, hamamelisz, avokádó, szőlőmag olaj, búzacsíra olaj, petrezselyem olaj, mega dózisú A- vitamin,  mega dózis C-vitamin, echinácea, körömvirág, mezei zsúrló, mega dózis D-vitamin, jojoba olaj, vadrózsa kivonat, retinol, mega dózis E-vitamin, jojoba olaj, papaja enzim, ferucel sav, nátrium, kálium, magnézium, kalcium, vas, cink, szelén.

Fémallergiások számára nem okoz irritációt!

VESS VÉGET A KOPASZODÁSNAK, ADJ ÚJ ÉLETET A HAJHAGYMÁIDNAK SZAKEMBEREINK SEGÍTSÉGÉVEL!

 KONTRAINDIKÁCIÓK 

Mit tehetünk és mit nem a kezelés megkezdése előtt és után?

Mit kerüljünk a kezelés előtt és után?

 • A kezelés előtti és utáni legalább 1 hétben kerüljünk bármilyen kémiai műveletet. Közvetlenül hajfestés után nem is érdemes oxigénterápiás kezelésre menni, mivel van olyan hajfesték, ami kophat a kezelés során.
 • A kezelés napján és a kezelés után 60 percig tilos a dohányzás, szénsavas és koffeintartalmú italok fogyasztása.
 • A kezelés előtt és után 48 óráig nem ajánlott a hajmosás, de 24 óra a minimum.
 • A kezelés után 12 órán keresztül nem ajánlott erős izzadással járó sportot végezni vagy szaunába/gőzfürdőbe/szoláriumba menni.
 • A kezelés után 48 órán keresztül tilos a fejbőrt közvetlen napsugárzásnak kitenni (érzékeny a kéregtelenített bőr).

Mit javaslunk a kezelés megkezdése előttre és utánra?

 • A kezelés előtti napokon figyelj arra, hogy egészségesen táplálkozz, minél több vitamindús ételt vigyél be a szervezetedbe (zöldségeket, gyömülcsöket).
 • A kezelés megkezdése előtt kiemelten figyelj a megfelelő folyadékmennyiség bevitelére, igyál naponta minimum 2 liter szénsavmentes vagy szűrt vizet.
 • Próbálj meg időben lefeküdni a kezelés előtti napokon, és biztosítani szervezetednek a 8 órai éjszakai pihenést.

Fontos tudnivalók:

 • A kezelés teljesen biztonságos terhes nők vagy gyermekek esetében is!
 • A diagnózis és a kezelési terv felállításához szükségesek lehetnek további laborvizsgálatok és orvosi szakvélemények, amelyeket a hajgyógyász kérhet.
 • Az Oxygeni Hair oxigénterápia kezelés alkalmas bármely hajgyógyászati kezelés (hajbeültetés, lézeres, dermarolleres, szteroid injekciós vagy gyógyszeres kezelés) kiegészítésére, de mindenképpen tudasd róla Oxygeni Hair hajgyógyászodat.
 • A kezelés során használt termékek és az otthoni hajápolók natúr kozmetikumok, állatkísérlettől mentesek és és semmiféle kemikáliát nem tartalmaznak.

Vendégeink véleménye az OXYGENI Hair kezelésről

“Régóta küzdöttem a kopaszodással, semmi reményem nem volt, hogy ez orvosolható bárhogyan is. Talán nem is foglalkoztam volna ennyit ezzel a dologgal, ha nem kellene heti többször színpadon megjelennem és csúcs formában lennem. Az oxigénterápiával online találkoztam először, és meggyőztek az eredmények, amiket felmutattak. Nem jött, hogy elhiggyem, amikor a második kezelés után megjelent pár pihe a fejemen, és elkezdett kinőni a hajam, majd az 5. kezelés után látványosan erősödni. A szakemberek felkészültek, a kezelés megbízható. Ez egy isteni ajándék.” – P., 42

“Volt egy kemény időszakom, vége lett egy hosszú párkapcsolatomnak, amit nehezen tudtam feldolgozni. Pár hétre rá észrevettem, hogy jobb oldalon van egy folt a fejemen, baromira megijedtem. Böngésztem a neten, hogy mi lehet az és mitől hullhatott ki a hajam egy foltban, de semmi releváns infót nem találtam. Végül rátaláltam Instagramon az OxygeniHare-re és kapcsolatba léptem velük, és ők mondták, hogy menjek el egy konzultációra az egyik referencia szalonjukba, és javasoltak egy oxigénkúrát, amit azonnal el is kezdtünk.  Már nincs foltom, és jóval egészségesebb a hajam, mint korábban. Megnyugtatott, hogy alkalomról alkalomra javul a hajam állapota, és kezd visszanőni a hajam. Köszönöm, szuper csapat vagytok!” – Klári, 32

“Csomó reklám szembejön az utcán, ami hajhullás lenni szereket ajánl, ilyen sampon, olyan pakolás, mit tudom én. Ezekben nem hiszek, tele vannak vegyszerekkel, amik jobban ártanak a bőrnek, mint használnak. Amikor először hallottam az oxigénterápiáról fellélegeztem, hogy jé, van egy komplett kezelés, ami kizárólag természetes anyagokra épül. Tudtam, hogy ez az, amire szükségem van. Örülök, hogy van erre lehetőségünk Magyarországon!” – Eszter, 45

“Bevallom, szkeptikusan álltam hozzá, és féltem, mi van ha ez sem válik be. Annyi drága sampont kipróbáltam, és semmi. 55 éves vagyok, és szinte úgy kopaszodtam, mint egy férfi, szörnyű volt. 5 kezelés után már érzékeltem a változást, a meglévő hajszálaim is erősödtek, és újak is megjelentek a fejemen. Biztos elmegyek még 5 alkalomra! Helyrehoztátok a közérzetemet és nőiességemet!” – Anikó, 55

Hajgyógyászok véleménye az oxigénterápiáról

Földi Laura – fodrász-hajgyógyász véleménye az oxigénterápiáról

“Amikor valaki fejbőrproblémával küzd, minden lehetséges dolgot kipróbál, hiszen kétségbeesik. Sajnos ezeknek nagy százaléka nemhogy nem nyújt megfelelő eredményt, de olykor árt is a fejbőrnek. Az oxigénterápia egy olyan kezelés, ami csak a jó irányba tudja terelni a problémát. 100%-ban természetes anyagokkal dolgozik és az immunrendszer erősítésén alapszik. Nem okoz irritációt, csupán táplálja, felfrissíti a fejbőrt. Ez a kezelés igazán reformértékű a szakmában.

Amikor a vendégeim arcán látom alkalomról alkalomra a megnyugvást, nagyon felemelő. Eleinte gyakran ők sem hisznek benne, hogy hatni fog a kezelés, de rövid időn belül ők maguk láthatják a fejlődést. Sok nő és férfi mentesült a mindennapos feszültségtől és rossz közérzettől a kezelések során azáltal, hogy újra életre kelt a hajuk és fejbőrük!”

Kirino Ogawa – bőrgyógyász-hajgyógyász véleménye az oxigénterápiáról

“Sok vendégem küzd fejbőrproblémákkal, de nagyon sokan panaszkodnak közülük arra, hogy nem nő úgy a hajuk, ahogyan szeretnék. Nagy százalékban kemikáliákkal telített kozmetikumokat használnak, vasalják a hajukat és nem védik kellőképpen a nap káros hatásaitól sem. A haj akkor nő szépen, egyenletesen és látványosan, ha megfelelő mennyiségű vitaminhoz jut, ami egészségessé teszi. A töredezett, roncsolódott haj ellenszere az oxigénterápia, ami egy bámulatos kezelés. Nulla kockázattal jár, és szinte minden esetben forradalmi változást idéz elő. Amióta bevezettem az oxigénterápiát a szolgáltatásaink közé, több vendég arcán látom távozáskor a megkönnyebbülést és örömöt. Nagyon megéri csinálni!”

Váczi Krisztián – fodrász-hajgyógyász véleménye az oxigénterápiáról

“Rengeteg otthon elvégezhető és professzionális fejbőrápoló kezelésről hallottam már, melyek némelyike hatásos, de sokszor csalódnak a felhasználók. Az oxigénterápia minden egyes kezelése után jól láthatóak és érezhetőek az eredmények. Különböző haj és fejbőr problémákkal keresnek meg vendégeim a hajhullástól az ekcémáig, nem volt olyan alkalom, hogy ne eredményezte volna a probléma megszűnését a terápia. Persze ehhez az is kell, hogy a vendég komolyan vegye a terápiát és ő maga is mindent megtegyen annak érdekében, hogy fejbőre újra egészséges legyen, ezért minden esetben egy előzetes konzultációt, majd a kezelés után is részletes információt adok, mire kell figyelni.

Már maga a nagy dózisú oxigén is jó hatással van a hajhagymák fejlődésére, a vitaminkoktél, amit ezzel a sejtekbe juttathatunk pedig kiemelkedően fontos anyagokkal járul hozzá mind a bőr, mind a hajhagymák megfelelő működéséhez. Mindig izgatottan várom vendégeim tapasztalatait és figyelem fejbőrük állapotának javulását, hajhullásuk megszűnését és azt, milyen egészséges és élettel teli lesz frizurájuk.”

Related Posts