könnyű frizurák

Könnyű frizura ötletek kismamáknak

Könnyű frizura ötletek kismamáknak

Kismamaként annyi teendő van, hogy sokszor nem is jut elegendő idő magunkra. A reggeli kapkodásban és rohanásban gyakran eszünkbe sem jutnak a szépségápolási szokásaink, a nap végére pedig annyira elfáradunk, hogy a legnagyobb vágyunk, hogy végre lepihenhessünk, és beessünk a pihe-puha ágyikónkba. Azonban vannak olyan könnyű frizura ötletek, amelyek segítenek, hogy napközben is szépnek érezhessük magunkat, és feljavítsuk közérzetünket. Napi pár perc odafigyelésre, énidőre kismamaként is nagy szükségünk van!

Konty

A konty bármely frizura változatát is választjátok, rövid időn belül  elkészülhettek vele. Ha napközben ügyeket intéztek, esetleg fontos megjelenésetek lesz, akkor a kontyfánk használatát ajánljuk, amivel pici gyakorlással elegáns kinézetet varázsolhattok magatoknak. Ha viszont otthon maradtok, akkor a sima, laza konty is megfelel. Így a hajatok rendezett, nem lóg a szemetekbe, és nem zavar az otthoni munkában. Ezek mellett pedig kiemeli a szemeteket is. Így ha reggel a frizura elkészítése mellett alig marad időtök sminkelni, egy szempilla spirállal igéző tekintetet varázsolhattok arcotokra. Még egy ilyen könnyen elkészíthető és esztétikus frizura nincs is!

Fonat

A fonatok választéka határtalan, a pofon egyszerűtől egészen a nehezekig találhatunk kedvünkre valót. A mi kedvencünk a halszálkafonás, amely nagyon mutatós, és könnyű elkészíteni. Így a reggeli könnyű frizurák kedvencei közé tartozik. Elkészítése nagyon könnyű: a befonni kívánt haj mennyiséget válasszuk ketté, majd az egyik copf széléről egy tincset fogjunk a másikhoz. Ezt ismételjük meg a másik oldalon is, majd így tovább. Hosszú haj esetén kicsit időigényesebb, de 10 perc alatt bőven elkészíthető. Mutatunk pár igazán mutatós fonatot, amelyet kis gyakorlással te is bármikor el tudsz készíteni magadnak.

könnyű frizurák

Hajpánt

Ha úgy érzitek, nem rendelkeztek elegendő kézügyességgel mondjuk egy fonat elkészítéséhez, számotokra is akadnak remek frizura ötletek a tarsolyunkban. 2019-ben is még mindig divatos a régi frizura, a hajráf. Két másodperc alatt máris elkészíthetitek vele a frizurátokat. Nagyszerű megoldás, hiszen a hajatok nem lóg a szemetekbe, sem az arcotokba, és kellően lehet vele leplezni, hogy nem frissen mosott a hajatok. Így ha reggel már nincs időd hajat mosni, csak dobj fel egy hajráfot, és indulhat is a nap! Idén számtalan változata divat lesz, találkozhatunk a fonott, a csavart, a bársony, a műanyag és a pamut verziókkal is.

Copf

A jó öreg, bevált copf már valószínűleg mindenki számára nagyon gyorsan megy. Tényleg nem igényel sok időt, szó szerint elég 1 perc is a frizura elkészítéséhez. Ha szeretnétek valamivel feldobni, válasszatok le egy tincset bárhol a hajatokból. Fonjátok be kedvenc technikátokkal, majd egy pici gumival fogjátok össze a végét. Kössétek copfba a többi hajatokkal, és el is készült a mutatós frizura. Ha nem szerettek fonni, akkor csak simán a már felgumizott hajból válasszatok le egy tincset, tekerjétek a gumi köré, és már kész is. Variálhatjátok úgy is, hogy a fületek tövénél elválasztjátok a hajatokat és csak a felső részét kötitek össze egy copfba.  Köthetitek a copfot egészen közel a tarkótokhoz, de akár magasan, a fejtetőre is. Hajgumi helyett pedig használhattok szalagot vagy egy kis bársony anyagot is.

Laza hullámok

Ha nincs kedvetek vagy időtök begöndöríteni az egész hajkoronátokat, elég ha csak elöl pár tincset hajsütő vagy akár hajvasaló segítségével behullámosítotok. Ha pedig este, lefekvés előtt van egy kis időtök, a hajatokat fonjátok be két copfba, majd reggel bontsátok ki. Ha a reggeli hajszárítás mellett döntötök, akkor szárítás közben, amikor már 70-80%-osan száraz a hajatok,  a tincseket csavarjátok fel csigákba. Rögzítsétek egy pici csattal, és szárítsátok tovább a hajatokat. Majd ha kész, hagyjátok kihűlni, és utána engedjétek le. Ha még ennél is gyorsabb megoldást szeretnétek, akkor szárítás közben a tincseket sodorjátok meg, és így szárítsátok meg. Ezekkel a módszerekkel hajsütés nélkül lehetnek laza hullámaitok, és a frizura elkészítés is gyorsabb. Különösen jól mutat, ha a frizura long bob fazonú. Az elkészült frizura olyan lesz, mintha csak a tengerpartról jöttetek volna- és nem a nagytakarítás kellős közepéről.

A nagyszerű, hogy mindegyik frizura tökéletes megoldás, ha éppen két hajmosás között vagytok. Bármelyik frizura tippünket is fogadjátok meg, garantáljuk, hogy egész nap nem fog titeket zavarni a hajatok. Pici energiát is kaptok majd a nap folyamán, mert nagyon sokat jelent az önbizalmunkon, ha szépnek és gondozottnak érezzük magunkat. És valljuk be, ki ne érezné magát szépnek egy csinos frizura viselésével? Főleg, ha még meg is dicsérik a barátaink. Viszont tudjuk, hogy ahhoz, hogy csinos frizuránk lehessen, nélkülözhetetlen az egészséges hajszerkezet.

Fontos, hogy a jó közérzetünkre odafigyeljünk, és ebben a frizurára szánt idő elengedhetetlen szerepet játszik. Azonban terhesség alatt és szülés után is gyakoran jelentkezik intenzív hajhullás, amire ugyanúgy figyelmet kell szentelnünk. Oxigénterápia kezelésünk segít megelőzni, illetve csökkenteni a hormonális eredetű hajhullást, regenerálja a hajszerkezetet, és felfrissíti a fejbőrt. Szánj időt magadra, és gondoskodj hajad és fejbőröd egészségéről hajgyógyász szakembereink segítségével! 

Szerző: Ladoniczki Márta

zsíros haj

Related Posts