ferfi hajhullás

Férfi hajhullás

A hajhullás a legtöbb esetben egy természetes folyamat, hiszen naponta körülbelül 50-100 hajszálunk hullik ki, hogy új tincsek kerüljenek helyükre. A férfi hajhullás azonban teljesen eltérő okok miatt alakul ki, és máshogyan kell kezelni is. Legújabb blogbejegyzésünkben a férfi kopaszodás okait fogjuk bemutatni, és segítünk, hogyan lehet megelőzni és kezelni a problémát!

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak 15-25 éves korukban kezdik észlelni a hajritkulás jeleit. Az ötvenes éveiben járó férfiak fele pedig már látványos kopaszodással küzd. Az, hogy kinél milyen gyorsan fut le a folyamat, változó, de körülbelül 5 évet szoktak meghatározni.

Férfiak esetében minél később kezdődik meg a kopaszodás, annál lassabb a folyamat. Alapesetben először a homlok és a halánték széle kezd megritkulni, majd a forgó környékén megjelenik egy-két folt. Ez a két terület egy idő után pedig már teljesen összeér, ekkor a leglátványosabb a probléma.

férfi hajhullás
A férfi hajhullás okai

Kopaszodásról akkor beszélhetünk, ha hajunk több mint 60%-át elveszítjük, és nem nő ki helyette új haj. Több elmélet is született, mi állhat a férfi hajhullás hátterében. Egyes feltételezések szerint az androgén hormonnal szembeni túlérzékenység az egyik fő ok. A hormon ugyanis 30 éves kor után a faggyúmirigyek számát növeli, ezzel párhuzamosan pedig leállítja a hajhagymák működését.

Beszélhetünk foltos hajhullásról is, ez általában valamilyen köralakban jelenik meg, legtöbbször a fejtetőn. Ebben az esetben előfordul, hogy csak a pigmentált hajszálak hullanak ki, az őszek megmaradnak. A foltos hajhullás hátterében a stressz, gyulladás, vagy valamilyen hormonális változás állhat.

Egyes elméletek szerint a genetikai háttérre is visszavezethető a kopaszodás, de fontos leszögezni, hogy nem a hajhullást örököljük, hanem a hajlamot!

férfi hajhullás
Hogyan állítható meg a férfi hajhullás?

A következőkben összegyűjtöttük, milyen praktikákat és megoldásokat javaslunk, hogy megelőzd vagy megállítsd a kopaszodást. Fontos leszögezni, hogy ha még nem tapasztaltad a fenti tüneteket, érdemes már most is odafigyelned, hogy megelőzd a problémát!

Vitaminpótlás

Az A-vitamin fontos szerepet játszik a haj szépségének megőrzésében, hiszen biztosítja a megfelelő ütemű hajnövekedést. Az E-vitamin pedig növeli a vér áramlását, így tudja serkenteni a hajnövekedést. E-vitaminnal a leggyakrabban teljes gabonamagvakban, brokkoliban, spenótban és tojásban találkozhatsz.

férfi hajhullás

A tengeri halak, az édesburgonya, a sárgarépa és a spenót pedig magas A-vitaminnal rendelkeznek. Érdemes tehát A- és E-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanod! Emellett a nyomelemek is nagyon fontos szerepet játszanak a hajhagymák megfelelő aktivitásában.

Stresszoldás

A munkahelyi nyomás vagy a családi okokból fakadó stresszes időszak mind hatással lehetnek a hajadra. A stressz ugyanis felborítja a hajhagymák energiaegyensúlyát, ami először hajhulláshoz, de később akár kopaszodáshoz is vezethet. Amennyiben a stressz tartósan áll fenn, idő előtti hajritkulással szembesülhetsz.

Az ilyen időszakok átvészeléséhez érdemes olyan programokat szervezni, ami teljes mértékben ki tud kapcsolni. Törekedj arra, hogy minél több időt tölts kint a szabadban. Egy nagyobb kirándulás a barátokkal, vagy kültéri sportolás remek kikapcsolódást jelenthet!

férfi hajhullás
Megfelelő termékek használata

Nem csak belülről, de kívülről is feltölthetjük vitaminokkal és tápanyagokkal fejbőrünket. A természetes összetevőket tartalmazó samponok és pakolások mellett érdemes dönteni, ha látványos eredményt szeretnénk elérni. A kemikáliákat tartalmazó termékek ugyanis nem engednek elegendő oxigénhez jutni fejbőrünket, így a hajnövekedést is gátolhatják.

Válaszd te is az Oxygeni Hair Hajerősítő, hajnövesztő permet kiegészítő csomagot! A Basic Gel segít vitaminokat és ásványi anyagokat juttatni fejbőrödbe, és segítségével a funkcionális esszenciák azonnal a bőr legmélyére jutnak. A Vitamin Serum pedig több mint 52 vitaminnal és ásványi anyaggal tölti fel a fejbőrt, aminek köszönhetően stimulálja a hajhagymákat. Rendeld meg a csomagot, és ápold fejbőrödet és hajadat az Oxygeni Hair termékeivel!

Oxigénterápia hajbeültetés előtt és után

A hajbeültetés a fejbőr nagy részén már elterjedt kopaszodás esetén ajánlott. Mivel egy igen komoly és költséges beavatkozásról beszélhetünk, fontos, hogy alaposan olvass utána! Mivel sokszor sikertelen a hajbeültetés és többszörös beültetés során sem aktivizálódnak a beültetett hajhagymák, érdemes előkészíteni a fejbőrt.

A férfi hajhullás megelőzésére és megszüntetésére kiváló megoldást nyújthat az oxigénterápia. A sikertelen hajbeültetés legtöbbször annak köszönhető, hogy a fejbőrnek nincs megfelelő vitamin-, oxigén- és ásványi anyag ellátottsága. Az oxigénterápia során azonban normalizáljuk a bőr pH értékét, és szükséges tápanyagokkal töltjük fel a fejbőrt. Az eljárás így előkészíti a „talajt” az új hajhagymák sikeres befogadására. Ha kételkednél benne, kattints, és nézd meg eredményeinket!

Ha hajbeültetésre szántad magad, érdemes eljönni hozzánk, és részt venni az oxigénterápiás kezelésünkön. Az eljárás során ugyanis megtisztítjuk a fejbőrt a szennyeződésektől, és eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. A professzionális masszázsunk és hidratáló kezelésünk elősegíti a fejbőr fellélegzését és felkészíti a tápanyagok befogadására. Végül pedig vitaminokkal és ásványi anyagokkal töltjük fel a fejbőrt és a hajszálakat.

férfi hajhullás
Hogyan történik maga a kezelés?

Bejelentkezést követően mikrokamerás és manuális hajdiagnózist végzünk. Ezt követően felállítjuk a kezelési tervet a diagnózis függvényében. Összeállítunk egy otthoni hajápolói csomagot, majd életmód tanácsadást is nyújtunk, hiszen ez is növelheti a kezelés hatékonyságát. Hajmosás után kéregtelenítünk és masszírozunk, majd tonizálunk és mélyhidratálunk. Ezt követően pedig oxigén segítségével vitaminokat fújunk a haj legmélyebb rétegeibe.

A férfi hajhullás nem csak kezelhető, de kellő odafigyeléssel akár meg is előzhető. Fontos, hogy még az első tünetek megjelenése előtt érdemes a fenti tippeket és tanácsokat betartani. Minél régebb óta kopasz egy-egy terület, annál nehezebb újra aktivizálni a hajhagymákat, így érdemes időben kezelni a problémát. Jelentkezz be profi hajgyógyászainkhoz, és vedd igénybe oxigénterápiás kezelésünket!

Szerző: Giriti Petra

természetes hajápolás

Related Posts