aloe vera hatása

Az aloe vera hatása a bőrre

Tényleg csodát művel? 

Az aloe vera hatása bőrre és hajra

Az aloe vera hatása már 2000 évvel ezelőtt is ismeretes volt, ugyanis az ókori Görögországban és Egyiptomban is használták szépségápolási szerként. Az aloe vera egy évelő, szárazságkedvelő növény, a száraiból kinyerhető aloe gél pedig az egyik legnépszerűbb anyag, amit előszeretettel használunk a hétköznapokban és a szépségiparban. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a pozitív hatásokat, amik nem csak a bőröddel, de hajaddal is csodát tesznek!

Bőrregenerálás

A gyógynövényként is számon tartott aloe vera kiváló megoldást nyújthat enyhe égési sérülésekre, leégésre, csípésre és nyílt sebek gyógyítására. Ha a fenti problémák valamelyikével találkozol, törj le egy darabot az alsó levelekből, és helyezd a problémás területre. A gél elősegíti a kötőszövet rostjaihoz szükséges kollagén termelését, illetve védőréteget képez a bőrön. A levél nedve ráadásul háromszor gyorsabban hat, mint a kereskedelemben kapható vegyi készítmények.

Gombaölő tulajdonság

Az aloe vera hatása a korpásodás elleni küzdelemben is megmutatkozik. A korpásodás ugyanis a szervezetben fellelhető gombáknak, a túlzott faggyútermelésnek, a stressznek, illetve a nem megfelelő étrendnek is betudható. Az aloe vera viszont olyan összetevőket tartalmaz – mint például aminosavak és antioxidánsok -, amelyek gombaölő és bőrnyugtató hatásúak. Az aloe vera a hámsejtek enzimatikus lebontása révén csökkenti a korpa kialakulását, illetve a pikkelysömör fejbőrprobléma is kezelhető vele.

Korpásodással küzdesz? Próbáld ki te is a Száraz, dehidratált, viszkető fejbőr és korpa ellen összeállított csomagunkat! Az Oxygeni Hair Aloe Vera Gel nyugtatja a fejbőrt, az Oxygeni Hair Med Oil pedig normalizálja a kollagéntermelést és új élettel tölti fel az igénybevett hajat és fejbőrt. A gél, mint aktiváló anyag funkcionál, aminek köszönhetően az olaj egészen mélyre tud jutni a fejbőrbe.

Gyulladáscsökkentés

Az aloe vera hatása a fentiek mellett gyulladáscsökkentésben is jelentős. A növény bőrösszehúzó tulajdonságának köszönhetően hozzájárul a pattanások visszahúzódásához, a bőrirritáció eltüntetéséhez, sőt akár az ekcéma tüneteit is képes enyhíteni. Ezen kívül méregtelenít, fertőtlenít, illetve megnyugtatja és hidratálja a bőrt. Egy kutatás megállapította azt is, hogy az aloe vera segítségével a sejtszaporodás akár nyolcszorosára is növekedhet.

Hajnövesztés

Az aloe verában található enzimek eltávolítják azokat az elhalt hámsejteket, amik eltömítik a pórusokat, és így gátolják a hajnövekedést. Mindemellett az aloe vera tisztítja a fejbőrt, eltávolítja a faggyút, és normalizálja a faggyútermelést, így olyan hajproblémát is megelőzhet, mint a részleges kopaszodás. Az aloe vera hatása a haj hidratáltságában is megmutatkozik; lúgos tulajdonságának köszönhetően ugyanis segíti a fejbőr és a haj pH egyensúlyának fenntartását, így a haj megtartja a számára fontos vízmennyiséget. Az aloe vera mindemellett serkenti a vérkeringést is a hajhagymákban, ami ugyancsak a haj növekedéséhez vezet.

Te is szeretnél élettel teli, dús hajkoronát? Rendeld meg a Hajerősítő, hajnövesztő permet csomagunkat, ami egy Oxygeni Hair Basic Gelt és egy Oxygeni Hair Vitamin Serumot tartalmaz. A gél aloe vera hatóanyagának köszönhetően kiválóan csökkenti a gyulladást a fejbőrön, míg a szérum vitaminokkal tölti fel a fejbőrt és hajat. Csak úgy, mint az előző csomagnál, a gélnek itt is fontos szerepe van, hiszen aktiváló anyagként eléri, hogy a szérum hatékonyabban épüljön be a bőr szerkezetébe.

Bőrfiatalítás

Az aloe verát természetes bőrfiatalító szerként is számon tartják, ugyanis a szövetek legmélyebb rétegeibe is képes eljutni, így a szervezet kiválóan fel tudja használni hatóanyagait. A, C, E és B vitamint, illetve kalcium, vas, nátrium és magnézium ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak az egészséges és kisimult bőr megteremtéséhez. Az aloe vera használata a kollagénrostok állapotát is befolyásolja, aminek köszönhetően késlelteti a ráncok kialakulását, a bőr pedig megőrzi feszességét.

Az Oxygeni Hair kizárólag magas minőségű természetes hatóanyagokkal dolgozik, köztük a csodaszerként is emlegetett aloe verával. A növény valóban kiérdemli ezt a jelzést, hiszen nem csak bőrsérülések esetén nyújt segítséget, de segít széppé varázsolni arcodat, fejbőrödet és hajadat is. Nézz utána további természetes hatóanyagainknak, és válaszd te is a természetességet!

Szerző: Giriti Petra

természetes hajápolás
természetes hajápolás

Related Posts