hajhullás kezelése

A hajhullás kezelése és leggyakoribb okai

A hajhullás kezelése és kiváltó okai

A hajhullás a leggyakoribb hajgyógyászati probléma, nem csoda, hogy rengeteget olvashatunk kiváltó okairól és kezelési lehetőségeiről. Ám mégis rengeteg kérdés, kétely felmerül vele kapcsolatban. Cikkünkben egy átfogó képet kínálunk számotokra a hajhullásról, amely remélhetőleg minden tévhitet, félrevezető diagnózist és tanácsot eloszlat bennetek. Emellett megosztjuk veletek, mit ajánlanak hajgyógyászaink a hajhullás kezelése és megelőzése érdekében. 

Nem mindegy, hogy hogyan hullik a hajam

A hajhullás csupán egy gyűjtőfogalom, hiszen a hajhullásnak számtalan típusa ismert. A hajhullás típusa pedig gyakran arról is árulkodik, hogy mi okozza a hajhullást. Még mielőtt súlyos betegségként elkönyvelnénk a hajhullást, tisztázzuk, hogy van normális hajhullás és kóros hajhullás. A normális hajhullás egy természetes élettani folyamat eredménye, a haj életciklusának a végső fázisa. Kóros hajhullásról a hajvesztés mértékének függvényében beszélhetünk, amennyiben a normálisnál jóval több hajszálunk kihull naponta. De erről részletesen írunk később. Fontos azonban tudatosítani magunkban, hogy a hajhullás gyakran több önmagánál: okozója és tünete is lehet egyéb betegségeknek. Minden olyan elváltozás, amely a hajat és a fejbőrt érinti, megváltoztatja a beteg külső megjelenését, ezáltal az önmagáról alkotott képét, amivel komoly szorongáshoz, illetve személyiségproblémákhoz vezethet. Másfelől a hajhullás komoly belbetegségek első jelzése lehet.

hajhullás kezelése

A hajhullás általában nem egyedül érkezik

A hajhullás lehet tünet és ok is, emiatt minél alaposabban körbe kell járnunk azokat a lelki, fizikai, szervi körülményeket, amelyek hajhullásunk hátterében állhatnak (persze csak ha hajhullásunknak krónikusnak ítéljük meg). A következő kérdések segíthetnek többet megtudni problémánk lehetséges okáról, hogy a hajhullás kezelése sikeres legyen:

 • Volt-e korábban bármilyen műtéted vagy krónikus betegséged?
 • A hajhullással párhuzamosan fennáll-e körömrendellenesség?
 • A hajhullással egyidőben jelentkezett-e bármilyen szokatlan tünet, idáig nem tapasztalt betegség?
 • Nőknél: a menstruációs ciklussal összefüggésben van-e a hajhullás, illetve szültél-e a közelmúltban? Szedsz fogamzásgátló tablettát, és ha már nem, mikor hagytad abba?
 • Az elmúlt 3 hónapban fedeztek-e fel bármilyen betegséget (pajzsmirigy-, máj-, vesebetegségekre)?
 • Fogyókúráztál-e az elmúlt időszakban?
 • Milyen gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket, vitaminokat szedtél az elmúlt fél év során?
 • A hajszálak gyökeresen hullanak ki, vagy inkább töredeznek? Tapasztalsz hajvisszanövést?
 • Dauerolták, festették hajad a közelmúltban?
 • Bármilyen lelki probléma, trauma, stressz jellemezte-e az elmúlt időszakodat?

Foltokban, részlegesen vagy arányosan minden honnan?

A hajhullásnak tehát sok típusa van a hajhullás mértékétől és módjától függően. A leggyakoribb a férfias típusú hajhullás, azaz az androgén alopecia. A halánték, a homlok és a fejtető részén megritkul a haj, a hajszálak minden egyes hajváltással vékonyabbak és rövidebbek lesznek, végül egészen gyengék, csaknem színtelenek, piheszerűek. Férfiaknál 18 éves kortól indul el ez a folyamat, míg nőknél később, 30 éves kor után.

Diffúz hajhullás esetén nem határozható meg a hajhullás területe, mindenhonnan arányosan hullik. A terhes nők és kismamák hajhullása is általában ebbe a kategóriába sorolható. A terhesség alatti magas ösztrogénszint miatt sok szőrtüsző hosszabb ideig marad növekedési fázisban, mint egyébként. A szülés után az ösztrogénszint csökkenése miatt pedig ezek egyszerre kihullnak, még mielőtt megerősödtek volna. A diffúz hajhullás a szülés utáni 8. héten várható és csak hónapok múlva normalizálódik. Fogamzásgátló tablettát abbahagyó nőknél a hasonló hormonális változások következtében ugyanez tapasztalható.

A foltos hajhullás egyre több embert érint, férfiakat és nőket egyaránt. Ilyenkor egy vagy több foltban létrejönnek kopasz területek. Általában két év után nő vissza a haj ezeken a területeken.

hajhullás kezelése

Mitől hullik a hajam?

Az hajhullásnak számos oka lehet, de nézzük a leggyakoribbakat! Fontos, hogy megpróbáljunk szembenézni az összes lehetséges tényezővel, körülménnyel, ami intenzív hajhulláshoz vezethetett, és ezeket figyelembe véve vágjunk bele a hajhullás kezelése szempontjából fontos változtatásoknak!

Gyakori, hogy a hajhullás hátterében fejbőrproblémák állnak. A túlzott fejbőrzsírosodás is vezethet hajhulláshoz – erről ITT írtunk bővebben -, de a bakteriális fertőzések és a gombásodás is lehet okozója. A pajzsmirigy-rendellenesség, a hirtelen súlycsökkenés, a vas- és cinkhiány, és emésztőrendszeri problémák, betegségek is okozhatnak krónikus hajhullást. Ha gyanakszunk hasonló problémákra, forduljunk szakorvoshoz! Ahogy feljebb is írtuk, terhesség után és a fogamzásgátló tabletta elhagyása után is jellemző a hajhullás intenzitásának növekedése, de műtétes beavatkozás vagy gyógyszeres kezelés után is előfordul. Gyakori a szezonális, tavasz-őszi hajhullás, a mentruációs ciklussal összefüggő hajhullás is. Nehezebb dolgunk van azonban, ha hajhullásunk hátterében stressz, traumák, lelki-érzelmi problémák állnak. Vizsgaidőszakban, feszültséggel, stresszel járó munkahelyi környezet miatt, magánéleti problémák miatt vagy akár a komolyabb, depressziós állapotban is intenzív hajvesztést tapasztalhatunk.

Fizikai-szervi változások, problémák vagy lelki-pszichikai tényezők éppúgy kiválthatják a hajhullás bármely típusát, mint a fejbőrünkön tapasztalt elváltozások. Fontos, hogy mérlegeljük saját helyzetünket és állapotunkat, és kérjük szakember segítségét, igényeljünk laborvizsgálatot. Ha segítségre van szükséged az első lépések megtételében, kérd hajgyógyász segítségét, aki a hajdiagnózis függvényében támpontot adhat számodra a probléma pontosabb feltárásában!

hajhullás kezelése

Kit fenyeget leginkább az intenzív hajhullás veszélye?

Kevés kivétel akad sajnos manapság, aki ne lenne kitéve az intenzív hajhullás veszélyének. Ennek legfőbb oka, hogy stresszes életmódot folytatunk, gyakran túlvállaljuk magunkat, nem biztosítunk kellő odafigyelést és pihenést szervezetünknek, és sajnos a hajápolási rutinunkon is van mit javítanunk. A kemikáliákban gazdag hajápoló termékek ugyanis az egyik leggyakoribb okozója a hajhullásnak. Így nemcsak azokban a speciális esetekben számíthatunk hajhullásra, amiket korábban említhettünk, hanem nagyjából mindannyian fel kell készülnünk rá, akik életmódunkra és életvitelünkre nem fordítunk kellő figyelmet. A dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, zsíros táplálkozás, cukros ételek, édességek, kevés vitamintartalmú étel fogyasztása, a mozgáshiány jelentősen növeli a hajhullás kockázatát. Összefoglalva, az oxidatív stressz a legáltalánosabb tényező, aminek szinte mindannyian ki vagyunk téve, és ha nem teszünk ellene, intenzív hajhullást okozhat.

Mi fán terem az oxidatív stressz és mi köze a hajhulláshoz?

Az oxidatív stressz a legerőteljesebb degeneratív folyamat az élő sejtekben. Ez felelős az öregedésért, a rosszindulatú daganatok kialakulásáért, az idegrendszeri károsodásokért, az ízületi megbetegedésekért és a gyulladásokért. Az oxidatív stressz során szabad gyökök képződnek, és ez gyengíti az immunrendszert, károsítja a DNS-t, és végső soron sejthalálhoz vezet – ami többek közt olyan tünetekhez, mint a kóros hajhullás.

Mitől képződnek a szabad gyökök?

A szabad gyökök képződését elősegítik többek között az élvezeti szerek, a cigaretta és az alkohol, az erős UV-sugárzás, az ózon, a szmog, a különböző mérgező anyagok az ételben és a környezetben, a többszörösen telítetlen zsírsavak bevitele (például margarin, állati zsír, kemény sajtok, hús stb. fogyasztása) és a túlzott cukorfogyasztás, továbbá az éhezés, a stresszhatások, a hideg környezet, a helyhez kötöttség. A szervezeten belüli fiziológiás folyamatok is felszabadíthatnak szabad gyököket, mint például a fokozott anyagcsere-intenzitás vagy a jelentős fizikai terhelés. Egyértelmű tehát, hogy az életmódváltás elengedhetetlen mindenki számára, nemcsak azoknak, akik hajhullással küzdenek!

hajhullás kezelése

Hajhullás és a hajhullás kezelése – 6 tévhit!!

1) Örököltem! Valójában nem maga a betegség öröklődik, hanem csak a hajlam, melyből azonban az említett környezeti hatásokra aktiválódik a betegség. A genetikai tényezők 10-15%-ban számítanak, a többi az életmóddal és a környezettel függ össze! A gének örökítő tulajdonsága módosítható, ha időben teszek érte!

2.) Hajhullás elleni sampon. Egy samponnal nem lehet csodát művelni, még ha az is van a termékre írva, hogy hajhullás elleni termék. A sampon funkciója alapvetően a tisztítás, és ennél többre van szüksége hajunknak. Tisztítás után hidratálnunk és táplálnunk kell fejbőrünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy mindahhoz hozzájusson, ami működését serkenti. Fejbőrünkben keressük a problémát, hajunk táptalajában, ami a Földünk talajához hasonlóan működik!

3.) Intenzív gyógynövényes kúra. A gyógynövények nem az ártalmatlan növények csoportjába tartoznak. Érzékenyebb, irritáltabb fejbőr esetén semmiképpen sem ajánlott gyógynövényes sampont vagy pakolást használni, mivel azok agresszívan hatnak, és hajhullásunkat fejbőrproblémák is okozhatják. Érzékenyen, gyöngéden ápoljuk fejbőrünket!

4.) Napi 100 hajszál. Az, hogy napi hány kihullott hajszál árulná el, hogy hajhullásunk kóros-e, nagyon félrevezető lehet. Göndör vagy nehezen kezelhető haj esetén, ha nem tudjuk kellőképpen kifésülni hajunkat, egy hajmosás alatt többszáz – már korábban kihullott, de a kócosság miatt fent maradt – hajszáltól szabadulhatunk meg. Kihullott hajszálaink napi szintű számolgatása pedig olyan szinten megterhelő lehet pszichikailag, hogy inkább tovább ront a hajhullás állapotán, mint használ a diagnózisban. A normális hajhullás mértéke pedig egyénenként eltérő.

5.) Sapkával elfedem. Ha foltos hajhullásunk van vagy a férfias kopaszodás jeleit észleljük, általában megpróbáljuk eltakarni a problémás területet. Ha kell, ha nem, sapkában vagy kalapban járunk, ami roppant ártalmas fejbőrünknek. Ha nem hagyjuk szabadon fejbőrünket – természetesen nem a téli időszakra gondolunk -, még intenzívebbé válhat hajhullásunk, hiszen fejbőrünknek szüksége van levegőre, oxigénre, amit ilyenkor megvonunk tőle.

6.) 1 sampon megoldja a problémát. A hajhullás nem olyan probléma, mint a kézfej kiszáradása, amit egy krémmel, olajos-aloe verás készítménnyel pillanatokon belül orvosolunk. Lehet, hogy drága samponnal mossuk hajunkat, de ne várjunk tőle csodát, ha mellette hetente többször sült krumplit ebédelünk és nem mozgunk. Életmódunk, a változatos táplálkozás és a rendszeres fizikai aktivitás, sportolás teljes szervezetedre pozitív hatással van, így a fejbőröd sem kivétel ez alól.

Rossz hajápolási szokások, amik hajhullást okozhatnak

 • Ha nem szárítod meg a hajad hajmosás után
 • Ha nem mosol elég alaposan hajat
 • Ha minden nap mosol hajat
 • Ha túl ritkán mosol hajat
 • Ha nem megfelelő hajápoló termékeket használsz
 • Ha kemikáliákban gazdag hajápolót használsz
 • Ha forró levegővel szárítasz hajat
 • Ha forró vízzel mosol hajat
hajhullás kezelése

Hajhullás kezelése a természet erejével!

Vitaminok, nyomelemek, ásványok

hajhullás kezelése

VAS


Az egyik legfontosabb ásványi anyagunk, mely elengedhetetlen a vér oxigénszállító fehérjéje, a hemoglobin képződéséhez, de több enzim és az immunrendszer működéséhez is nagyon fontos a jelenléte. Vasat táplálékkal juttatunk szervezetünkbe, felszívódása-raktározása meglehetősen bonyolult folyamat. Hiányállapot léphet fel nem megfelelő mennyiségű bevitel, fokozott vérvesztés, terhesség vagy fogyókúra esetén. Vashiányos vérszegénység esetén gyengeség, levertség, fáradtság, hajhullás, sápadtság alakul ki. A hajhullás kezelése során fontos pótolnunk a vasat!

A vas legfontosabb természetes forrásai: máj, marhahús, hüvelyesek, spenót, sóska, saláta, aszalt gyümölcsök, sör(élesztő).

hajhullás kezelése

CINK


A cinkre minden sejtünknek szüksége van. Résztvesz – az egészséges bőr és haj fenntartásán kívül – az immunrendszer működésében, a hormonháztartásban, elősegíti a sebgyógyulást, valamint bizonyos bőrbetegségek kezelésében is hatásos. Napi szükséglet: kb. 12 milligramm. Súlyos hiánya szerencsére ritka, enyhe hiány esetén hajhullás alakulhat ki, a sebgyógyulás elhúzódik, szervezetünk fertőző betegségekre hajlamosabbá válik, bőrünk száraz, repedezett, hámló lesz.

A cink legfontosabb természetes forrásai: húsfélék, tojás, sajt, tenger gyümölcsei, mogyoró, mandula.

hajhullás kezelése

SZELÉN


Antioxidáns hatású ásványi anyag, mely szintén szükséges az egészséges haj és köröm fenntartásához. Napi szükséglet: kb. 60-70 mikrogramm. Számos jótékony hatása elsősorban antioxidáns hatásának köszönhető, másrészt enzimek (speciális kémiai folyamatokban résztvevő fehérjék) elengedhetetlen részeként sok fontos folyamat résztvevője. Legfontosabb hatásai közé tartozik a szürkehályog és a szemfenéken az éleslátás helyének (az ún. sárgafolt) elfajulása elleni védelem, valamint az immunrendszer erősítése. Hiánya esetén hajhullás léphet fel, a körmök töredezetté válnak, fokozódik az immunrendszeri betegségek lehetősége, terhesség alatt pedig magzati fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki. Szelénhiányos területeken nő a daganatos betegségek előfordulása.

A szelén legfontosabb természetes forrásai: a tenger gyümölcsei, húsfélék, barna rizs

hajhullás kezelése

C-VITAMIN


Legfontosabb hatásai közé tartozik, hogy erősíti a hajszálerek falát, a bőr második rétegében (az ún. irhában) található kötőszövetrost (az ún.kollagén rost) képződésének egyik alkotóeleme, valamint a vas felszívódásában is segít. Ezenkívül további számos rendkívül fontos hatása ismert. Napi szükséglet: kb. 40 milligramm, dohányzóknál 80 milligramm. Bizonyos betegségek növelhetik a napi szükségletet. Túladagolása esetén vesekövesség és gyomorpanaszok alakulhatnak ki. Hiányában szintén felléphet hajhullás, így a C-vitamin a hajhullás kezelése során elengedhetetlen összetevő!

A C-vitamin legfontosabb természetes forrásai: citrusfélék, brokkoli, paprika, kiwi

hajhullás kezelése

A-VITAMIN


Az A-vitaminból úgynevezett retinoidok alakulnak ki, melyek nélkülözhetetlenek látásunkhoz, valamint bőrünk és hajunk egészségéhez és egy sor életfontosságú folyamathoz (nyálkahártyák épsége, immunrendszer működése, növekedés, csontok és a fogak felépítése stb.).

Az A-vitamin legfontosabb természetes forrásai: hal, tojássárgája, má, tej.

hajhullás kezelése

B-VITAMIN – B-7 biotin


A B-vitaminok csoportjából hajunk és bőrünk szempontjából legfontosabb a biotin. A biotin rengeteg ételféleségben megtalálható, ezért ritkán fordul elő hiánya a szervezetben. Esetleges hiánya esetén a köröm töredezetté válik, és hajhullás lép fel..

A biotin legfontosabb természetes forrásai: máj, a dió, a rizs, a hüvelyesek és a karfiol.

hajhullás kezelése

Kovaföld


A kovaföld magas a szilícium tartalmú ásványi por, amely a test összes sejtjének létfontosságú eleme, beleértve a kötőszöveteket, csontozatot, bőrt, májat, vesét. Megerősíti az immunrendszert és segít az emésztés és az anyagcsere helyreállításában. Emellett erősíti a hajunkat és körmünket, így ha gyenge, ritkuló hajjal küzdünk, egy kovaföld-kúra sokat segíthet.

Gyógynövények


A gyógynövények jótékony hatásait mindenki jól ismeri. Gyakran fogyasszunk gyógynövényes teát, amelyek segítik a szervezetünket a tisztulásban, fellendítik az anyagcserét, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatással bírnak és erősítik immunrendszerünket. Ajánljuk a gyulladáscsökkentő hatású cickafark teát, az emésztésre jótékony hatást gyakorló és nyugtató citromfüvet, a kiváló immunerősítő macskakarom teát és az antioxidáns hatású, emésztés-javító zöld teákat.

Kurkuma


A fűszernövény ismert kiváló anti-aging, fiatalító, regeneráló hatásáról is. Szabályozza a faggyúmirigyek működését, serkenti a vérkeringést, támogatja a kollagén-termelést. Bőrfiatalító hatása hajunk számára is rendkívül hatásos, hiszen fejbőrünkre is kiterjed hatása belsőleg fogyasztva.

Olajok


Több kutatás is bizonyította már, hogy a kókuszolaj, az olívaolaj és a jojoba olaj nem csak a haj szerkezetét állítják vissza, de képesek megakadályozni a haj további károsodását is, amely a hajhullás hatékony kezelése szempontjából is fontos. Mindemellett megelőzik a hajszárazságot és a hajtöredezést is, így ha időnk engedi, készítsünk olajos pakolást otthon. Válasszunk hozzá hidegen sajtolt, természetes, kemikáliáktól mentes olajokat, amelyeket vivőanyag segítségével vigyünk fel hajunkra. Próbáld ki natúr olajunkat, amelynek beszívódását az Aloe Vera Gel segíti.

ZÖLD ÉTREND


A zöld növények – saláták, káposztafélék, spenót és mindenféle nyers zöld színű zöldség – lúgosító hatással bír, amely rendkívül fontos szervezetünk számára. Emellett a növényi étrend kedélyállapot-javító, energizáló hatású, elménket és lelkünket is feltölti. Próbáljunk meg kevesebb húst és állati zsírt fogyasztani, és fektessünk nagyobb hangsúlyt a nyers ételekre, zöldségekre és minőségi gabonafélék (quinoa, bulgur) rendszeres fogyasztására.

Olvass többet a gabonaféléket jótékony hatásairól ITT!

Mit tehetsz még hajhullás ellen?

hajhullás kezelése

 NATÚR HAJÁPOLÓ


Kerüld a kemikáliákkal dúsított, szilikon, szulfát, parabén és egyéb káros anyagokat tartalmazó hajápoló termékeket, amelyek eltömítik a pórusokat, és meggátolják a hajhagymákat működésükben. Válassz kíméletes természetes hatóanyagokat tartalmazó natúr hajápolókat!

Az Oxygeni Hair 100% natúr hajhullás elleni komplex termékcsomagjait ITT tudod megrendelni. 

hajhullás kezelése

MÉG TÖBB OXIGÉNT


A legtöbb haj- és fejbőrprobléma hátterében az oxigénhiány áll. Főleg a nagyvárosban, szmogos-poros környezetben élőkre jellemző, hogy hajhullásuk és fejbőrbetegségeik a rossz levegő és az oxigénhiány miatt alakulnak ki. A hajhagymák megfelelő oxigén-, vitamin- és ásványianyag ellátása révén új életre kapnak, megerősödnek és sűrűsödnek a hajszálak!

Az oxigénterápiás hajgyógyászati kezelés a fejbőr oxigén-, vitamin- és ásványianyag-pótlásán alapszik, ezáltal megfékezi a krónikus hajhullást és hatékonyan fellép a fejbőrbetegségek ellen – amelyek gyakran hajhulláshoz vezetnek.

 TESTMOZGÁS – STRESSZOLDÁS


Igen gyakori, hogy a folytonos stressz és idegeskedés vezet hajhulláshoz. Annak érdekében, hogy ezt elkerülhessük, érdemes rendszeresen sportolnunk. A jóga vagy a futás kiváló megoldás lehet erre, hiszen míg előbbi relaxációs állapotba juttat, utóbbi a felgyülemlett feszültséget segít levezetni.

 VÁLASSZ MEGBÍZHATÓ FODRÁSZ SZALONT 


Milyen fodrász szalonba jársz és milyen hajfestékkel festik a hajad? A megfelelő higiéniai körülmények rendkívül fontosak hajunk egészsége szempontjából. Egy nem fertőtlenített fésű sok baj forrása lehet. De arról is tájékozódnunk kell, hogy milyen szőkítőt és hajfestéket használ fodrászunk. Nem használ túl erős szőkítőt, ami roncsolja hajunkat és irritálja fejbőrünket? Fontos, hogy ne csak otthon, de a szalonban is odafigyeljünk a részletekre, és eszerint válasszunk fodrászt! Ha biztosra akarsz menni, keress fodrász-hajgyógyászt, aki minden bizonnyal maximális higiéniai körülmények között dolgozik és odafigyel fejbőröd és hajad egészségére.

Hajgyógyászaink által javasolt hajápolási rutin

A megfelelő hajápolási rutinnal rengeteget tehetsz fejbőröd és hajad egészségéért. Fontos, hogy minőségi, kemikáliamentes termékeket használj, amelyek kíméletesen tisztítják és ápolják fejbőröd és hajad, irritáció nélkül. Illetve a legjobb hatás érdekében kövesd az alábbi lépéseket, amelyek betartásával a hajhullás kezelése is hatékonyabb és eredményesebb lehet:

1.) Tisztítás 

A samponos tisztítás a hajápolási rutin első lépése. Ha Oxygeni Hair sampont használsz, használat előtt vízzel hígítsd fel a sampont, hiszen a termék koncentrátum. Kétszer mosd meg a hajad, és közben fejbőrödet gyengéden masszírozd. Ha második mosásnál sem habzik a sampon a hajadon, mosd meg harmadszor is. Majd alaposan öblítsd le langyos vízzel.

2.) Tonizálás 

A tonizálás során fertőtleníted a fejbőrt, és ebben a lépésben megszabadulsz az esetlegesen hátra maradt szennyeződésektől és felesleges zsiradéktól is. Az Oxygeni Hair Tonic gyulladáscsökkentő és hidratáló. Tonizálás során visszaállítod a fejbőr pH-ját és szabályozod a faggyútermelést. Vigyél fel a fejbőrödre 10 ml Tonicot 30 ml vízzel hígítva 10 ml TONIC, hagyd hatni 4-5 percig, utána öblítsd le langyos vízzel.

3.) Hajvégápolás

A hajmosással és tonizálással recsegős és gubancos lesz a haj, ezért fontos a hajvégek hidratálása. A Tonic felvitele után, a hajvégápoló maszkot tincsről-tincsre vidd fel a hajvégektől akár a hajtőig és 4-5 percig hagyd hatni, majd meleg vízzel öblítsd le.

4.) Hidratálás 

Mélyhidratálás során kezeled a mélyrétegi zsír- és vízhiányt, csökkented a gyulladást és az irritációkat vivőanyag és hidratáló olaj segítségével. Keverj ki 10 ml Basic Gelt vagy Aloe Vera Gelt (ha gyulladt, irritált a fejbőröd, ezt használd) 1-3 csepp olajjal és 30 ml vízzel hígítva vidd fel a fejbőrödre. Hagyd hatni 5 percig, és a hatóidő alatt húzz zuhanysapkát. Nem kell leöblítened.

5.) Vitamin- és ásványi anyag pótlás

A hajápolási rutin utolsó lépése a vitamin- és ásványianyag bevitel. 1 ml Vitamin Serumot 10 ml Basic Gellel vagy Aloe Vera Gelel és 10-15 ml desztillált vagy szűrt vízzel pumpás fejű üvegben kikeverünk és bepermetezzük a fejbőrbe, majd óvatosan bemasszírozzuk. Nem szükséges leöblíteni. Majd langyos levegőjű hajszárítóval szárítsd meg a hajad.

Ha segítséget szeretnél kérni hajápolási rutinod kialakításában vagy hajhullásod kezelésében szeretnél komplex tanácsadás kérni hajgyógyászainktól, írj Nekünk! A hajhullás kezelése azonban nem feltétlenül csak a hajápoláson múlik! Ha úgy érzed, hajhullásod nagy eséllyel lelki, pszichikai eredetű, stressz, lelki problémák állnak a hátterében, kineziológus, homeopata, coach is segíthet problémád (és egyben hajhullásod) leküzdésében!

vegyszerek
vegyszerek
természetes hajápolás
túl zsíros haj